Afacerea ta cu porci vietamezi

Un porc vietnamez este mult mai mic decat un porc obisnuit, ajunge la maximum 120 kg, iar carnea unui astfel de porc se vinde cu apx. 10 eur/kg carne porc viu sau un purcel de 2 luni la 100 eur.

Creşterea purceluşilor vietnamezi este o afacere de familie rentabilă. Cheltuielile nu sunt mari, iar investiţiile se recuperează din primul an.

Porcul vietnamez este mai usor de intretinut si consuma mai putin decat porcul obisnuit.

Resurse necesare pentru inceperea unei afaceri cu porci vietnamezi:

 • disponibilitatea unei locatii extravilane
 • fonduri pentru achizitia porcilor
 • cheltuieli cu hrana
 • disponibilitate si cheltuieli de intretinere si curatenie

Principalele avantaje la cresterea Porcilor Vietnamezi

 1. Mare precocitate. Porcii vietnamezi sunt apti de reproductie de la varste fragede de 4-5 luni, dar varsta optima de monta este de 8 luni pentru scroafe si 9 luni pentru vier.
 2. Au imunitate ridicată. Nu sunt predispusi la boli ca un porc alb obişnuit. Spre deosebire de porcul alb, nu necesita vaccinare constanta.
 3. Scroafa vietnameza are psihicul echilibrat ( nu se creaza probleme în grija puilor), un instinct matern bine dezvoltat şi o curăŃenie speciala.
 4. Rasa este bine adaptata la iernile aspre mai degrabă din Europa Centrală şi Canada.
 5. Fecunditatea mare (la prima fătare este, de obicei 5- 10 purcei, la următoarele 8 – 17, numărul maxim de purcei înregistrat de o purcea la o fătare a fost de 28 buc)
 6. Consum redus de alimente. Cereale măcinate pe fiecare zi 300-400 gr. Cu mancarea pe care o consuma un porc obişnuit se poate creşte 5-6 porci vietnamezi. Principalul tip de aliment este iarbă în timpul verii şi fân în timpul iernii. In ceea ce priveste costul de furaje (care în fapt determină costul de carne), porcul vietnamez este mult mai profitabil decât un porc ordinar.
 7. La sacrificare procentul de deşeuri este de doar de 12% pentru vietnamez şi 30% la porc normal.
 8. Carnea porcului vietnamez este considerată o delicatesă nu numai pentru gustul său, dar de asemenea, pentru un număr de proprietati unice şi folositoare. De exemplu nu numai ca nu contine colesterol dar facilitează la scoaterea acestuia din corpul omului.

 Care este pretul unui porc vietnamez?

Pretul unui purcelul vietnamez este de 100 Euro

Ce ajutor primesc daca achizitionez purcelusi?

Veti primi toate informatiile necesare inceperii unei afaceri de succes.

Va punem la dispozitie GRATUIT o carte cu toate informatiile necesare cresterii porcilor vietnamezi. Cartea contine date despre alimentatie, comportament, conditiile ce trebuie asigurate porcilor, cum trebuie construite adaposturile, probleme de sanatate ce pot aparea, solutionarea acestora si multe alte informatii extrem de utile.

Studiu de caz

Un crescator din Zimnicea, a cumparat 3 scroafe si un vier la maturitate in varsta de 8-9 luni din Arad in primavara anului 2009. A dat pe purcele 250 de EUR si pe vier 350 EUR. In luna Septembrie 2009 scroafele au fatat de la 15 si chiar 17 purcei de scroafa. Cand purceii au fost intarcati la 6 saptamani au inceput vanzarea. In doar 3 saptamani au vandut 25 de purcei cu pretul de 450-500 RON bucata. La o investitie de 4500 lei, in numai 5-6 luni au amortizat-o castigand peste 11.000 ron vanzand jumatate din purceii fatati. 47

Ce cheltuieli au facut :

 • Cumparat porumb boabe 750 lei
 • Cumparat baloti lucerna 250 lei
 • Alte cheltuieli cu hrana 200 lei
 •  Total cheltuieli 1200 lei Total investitie 5700 lei.

Castig prin vanzarea a 25 purcei din cei 45 fatati 11.000 lei minus 5700 da 5300 lei. Castig estimat prin vanzarea de restul de 20 purcei 9000 lei. Total castig mai mult de 14.000 lei. E mult, e putin depinde cum vede fiecare.